Hoppa till innehåll

Våra utbildningar & föreläsningar

Skadeförebyggande & akut omhändetagande

En utbildning som ger dig kunskap att förebygga skador, tejpa rätt och ge akuta behandlingar.

Kost & återhämtning

Lär dig mer om vad som är viktigt att tänka på gällande kost och återhämtning för att prestera inom din idrott.

Idrottspsykologi

Skräddarsydda föreläsningar inom området idrottspsykologi.

En hjärna i form

En föreläsning om hur motion och träning stärker din hjärna och förbättrar kognitiva förmågor.

Utbildningar inom skadeförebyggande & akut omhändertagande

Vad kan ni göra i er sport för att minska risken för skador utan att behöva ta bort viktiga träningsmoment? Med hjälp av oss får era ledare gedigen kunskap i hur man på enkla sätt kan hjälpa spelarna att vara just där de vill vara, nämligen på planen.

Vi erbjuder också utbildning inom enkla tejpningar så att era ledare och tränare kan hjälpa idrottarna fortsätta att vara på planen trots mindre smärttillstånd. Vi har tejpat idrottare i årtionden och vet vad som funkar och inte funkar.

Om skadan väl är framme så kan ett bra akut omhändertagande vara A och O för skadans omfattning och tiden det tar för spelaren att återgå till spel. Vi lär era ledare och tränare hur de ska agera vid akuta skador för att minska skadans negativa konsekvenser.

Kost & återhämtning

Vi lär era spelare om vikten av kost och återhämning för att prestera i sin idrott. I denna föreläsning går vi igenom energibehov, energitiming och sömnbehov.

Idrottspsykologi

Vilka resultat vi når och hur vi lyckas prestera i match och tävling beror inte bara på hur väl förberedda vi är rent fysiskt. Det beror i allra hösta grad även på hur väl förberedda vi är mentalt. Det psykosociala klimatet i föreningen och laget samt spelarnas förmågor att hantera stress och press har en stor inverkan på både gruppens och individens prestation.

Vår idrottspsykolog har gedigen kunskap om psykosociala faktorer som påverkar vår motivation och prestation samt hur man kan jobba med dessa frågor både på organisations- grupp- och individnivå. Tillsammans med henne identifierar ni behovet i just er förening och får en skräddarsydd föreläsning. Föreläsningarna kan rikta sig till både aktiva och ledare.

Förslag på olika ämnesområden: motiverande ledarskap, krav och press, stresshantering, psykologiska verktyg för att hantera tankar och känslor samt funktionsnedsättningar och psykisk ohälsa inom idrotten.

En hjärna i form

Visste du att fysisk aktivitet inte bara stärker kroppen, utan också håller din hjärna i form, gör dig mer stresstålig, förbättrar ditt minne och får dig att må bättre! Hjärnan fungerar bättre och snabbare om vi rör på oss kontinuerligt. I denna inspirerande föreläsning får dina anställda lära sig mer om hur en promenad eller ett träningspass påverkar hjärnhälsan och stärker kognitiva förmågor.

Som arbetsgivare är det viktigt att ens anställda presterar på jobbet. För att de ska kunna göra det behöver dom må bra både fysiskt och psykiskt. I dagens samhälle sitter vi mycket stilla och vi behöver motiveras till att röra på oss mer. Ge dina anställda en motivationsboost och kombinera gärna föreläsningen med ett träningspass i grupp.